Yao Ming ostaje u Houstonu
Yao Ming je najveća kineska zvijezda

Yao Ming odbacio tvrdnje o tradeu

Yao Ming ostaje u Houstonu

Yao Ming je odbacio sve špekulacijeo tradeu u Cleveland Cavse nazvavši ih glupostima. Ming se trenutno nalazi kod kuće u Kini gdje se još oporavlja od povrede zbog koje je morao propustiti playoff.

Centar Rocketsa je priče o prelasku u Cleveland nazvao nepoznatim za njega, jer kako kaže nikad nije čuo za takvu opciju. Priča se pojavila u američkim medijima kada je prije par dana jedan kineski biznismen kupio jedan dio dionica u vlasništvu Cavsa, pa su odmah počele kružiti priče kako bi to moglo utjecati na dovođenje Minga. 

Ming je u intervju za TV Shanghai izjavio da je vrlo zadovoljan svojom pozicijom u Houstonu i da nema potrebu da razmišlja o napuštanju kluba. Yao Ming je u Houston došao 2002. godine, i ubrzo se prometnuo u jednog od najboljih centara lige, što je dovelo i do velikog priliva sponzora s azijskog tržišta, posebno iz sve razvijenije Kine. Dolazak Minga bio je jedan od glavnih razloga dolaska i generalnog sponzora Toyote u klub iz Texasa, koja je izgradila jednu od najmodernijih dvorana na svijetu, a Rocketse učinila jednom od najstabilnijih franšiza u američkom profesionalnom sportu. 

Ming je zbog povrede propustio završnicu ovogodišnje NBA sezone, u kojoj su Rocketsi napravili veliki iskorak u odnosu na ranije godine plasiravši se u polufinale zapada gdje su u sedmoj utakmici ispali od kasnijih prvaka LA Lakersa. Ovom prilikom je Ming čestitao titulu Kinezu u redovima Lakersa Sun Yueu koji se nije baš naigrao ove sezone, ali mu Ming predviđa veliku budućnost. 

Ming je na kraju rekao da Houston ima vrlo dobru ekipu koja će naredne sezone ako ih zaobiću povrede moći konkurisati i za naslov, te s toga nema namjera otići nigdje, nego će ostati i pomoći svojim suigračima na tom putu. Na pitanje šta će biti naredne godine ako Houston ne osvoji titulu, s obzirom da postaje free agent, odgovorio je da ima još vremena, ali da će Houston uvijek biti na prvom mjestu, i da će imati pravo prvootkupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.