Yao Ming propušta cijelu sezonu
Yao nema sreće s povredama

Veliki problemi za Minga

Yao Ming propušta cijelu sezonu

Samo par dana nakon što je opovrgnuo sve glasine oko odlaska iz Rocketsa, Yao Ming ponovo se našao na naslovnicama američkih medija. Naime , zbog pogoršanja u procesu oporavka Yao Ming bi mogao propustiti cijelu narednu sezonu.

Nakon povratka iz Kine s godišnjeg odmora koji je proveo s porodicom na rehabilitaciji od povrede Yao Ming se namjeravao posvetiti treninzima kako bi se što bolje pripremio za narednu NBA sezonu, ali kako sada stvari stoje ona je došla pod znak pitanja.

Nakon povrede lijevog stopala na trećoj utakmici polufinala zapada protiv Lakersa, doktori su mu predviđali mirovanje od 8 do najviše 12 sedmica, ali se oporavak pogoršao, i moguće je da Kinez propusti kompletnu narednu sezonu. Iako u klubu niko to ne želi da javno obznani, prema informacijama do kojih je došao novinar jednog lista iz Houstona, čak je moguće da Ming završi i igračku karijeru.

Yao Ming je kroz cijelu svoju NBA karijeru imao problema sa povredama koje su ga spriječavale da pokaže sav raskoš svoga talenta. Naime, zbog povrede lijeve noge propustio je 21 utakmicu u sezoni 2005/2006, da bi već naredne sezone povrijedio i drugu nogu zbog koje je propustio 32 utakmice. U sezoni 2007/2008, ponovo zbog povrede desne noge propustio je kompletan playoff, da bi situaciju pogoršala ova posljednja povreda od prije mjesec i pol dana.

Nakon povratka iz Kine Ming je bio vrlo raspoložen, konačno spreman za igru, ali nakon CT snimka koji su obavili liječnici Houstona, atmosfera u redovima Rocketsa se naglo promijenila. Naime, na lijevoj nozi Kineskog centra potrebno je uraditi još jednu operaciju, a prema prognozama Ming bi u najmanju ruku mogao propustiti kompletnu narednu sezonu.

Nad Houstonom su se nakon ove situacije nadvili tamni oblaci, jer je već od ranije poznato da će druga velika zvijezda Tracy McGrady zbog povrede morati propustiti najmanje pola sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.