Yao Ming uspješno operisan

Pauza od godinu dana

Yao Ming uspješno operisan

Adnan Beganović

Kineski košarkaš Houston Rocketsa, Yao Ming, uspješno je operisan, a doktori su više nego zadovoljni obavljenim poslom. Ming bi prema prvim prognozama trebao biti spreman za sezonu 2010/2011.

Operaciju su izveli klupski doktor Rocketsa, Tom Clanton, i specijalista Bill McGarvey, a nakon operativnog zahvata za američke medije su izjavili:

„Sve je prošlo prema planu. Ne samo da smo uspjeli fiksirati slomljenu kost, već smo ponovo poravnali kosti u stopalu kako bismo poboljšali toleranciju na stresfrakturu. Očekujemo da imobiliziran u gipsu, odnosno na štakama, provede sljedećih šest do osam sedmica, nakon čega ćemo započeti sa procesom oporavka.“.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti