Yao Ming uspješno operisan

Yao Ming uspješno operisan

O. Lekić

Yao Ming, kineski centar Houston Rocketsa, je uspješno odradio operaciju lijevog gležnja, saopštili su iz njegovog kluba.

U posljednje vrijeme kineski velikan je zbog mnogobrojnih povreda proveo mnogo vremena van košarkaških terena, a zbog povrede lijevog gležnja će najvjerovatnije propustiti ostatak NBA sezone, prenose agencije. 

"Želim se svima zahvaliti na podršci i znam da me očekuje duga rehabilitacija, ali mislim već na budućnost" kazao je sedmostruki učesnik NBA All-Stara, koji će se prema prvim procjenama oporavljati od sedam do deset mjeseci.

Po isteku sezone Yao Mingu ističe ugovor s Houston Rocketsima, koji bi ga mogli iskoristiti u razmjeni igrača, ako bi neka druga ekipa izrazila želju za uslugama kineskog centra. 

Zanimljivo je da se 30-godišnji košarkaš nalazi na prvom mjestu centara zapadne konferencije koji kandidiraju za NBA All-Star vikend, iako je ove sezone odigrao samo pet utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.