Za NBA i decembar upitan

Pregovori opet bezuspješni

Za NBA i decembar upitan

Nakon najnovijih pregovora vlasnika NBA klubova i Unije igrača u trajanju od punih 12 sati nije došlo do pozitivnijih pomaka kada je u pitanju lockout u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

"Ne bih govorio o optimizmu ili pesimizmu. Nije da ne uspijevamo, ali isto tako nije ni da uspijevamo doći do dogovora. Jednostavno smo na mrtvoj tačci", rekao je predsjednik NBA lige David Stern nakon još jedne runde pregovora.

Niti Derek Fisher kao predstavnik igrača nije zračio optimizmom.

"Ne mogu reći da smo napravili neki pomak danas. Naći ćemo se ponovo sutra (četvrtak) i vidjeti možemo li konačno završiti pregovore."

Nakon otkazanog novembra u opasnosti je i decembar bez NBA utakmica. David Stern je potvrdio da ukoliko pregovori i uspiju, niko se ne treba nadati utakmicama u roku od 30 dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije