Za Sassari enigma Fisher, za Žalgiris koš Efesa

Gosti maksimalni u grupi A

Za Sassari enigma Fisher, za Žalgiris koš Efesa

Nakon Reala u grupi A gostujuće pobjede ostvarile su ekipe Unicsa i Efesa. Utakmica između Žalgira i Anadolu Efesa ostat će upisana posebnim slovima, jer je domaća ekipa za prvih deset minuta postigla samo jedan koš, tačnije Efes je dobio četvrtinu 18:2.

Dva poena u jednoj četvrtini ubacili su košarkaši Slovenije na posljednjem SP u susretu sa Litvom. Nakon takve prve dionice teško je bilo očekivati da će se Žalgiris oporaviti u nastavku. Tako je ekipa Dušana Ivkovića bez problema držala svoju prednost do konačnih 57:66.

Košarkaši Žalgirisa su imali šut 15/53, Efes 23/68. Kod Efesa je Draper postigao 14 poena, Perperroglou 13 uz 8 skokova. Kod Žalgirisa vrijedi izdvojiti Andersona sa 18 poena. ali uz šut iz igre 6/22.

D'Or Fisher je svakako obilježio ovu večer a vrlo vjerovatno će i ovo kolo u Euroleague. Sassariju je utrpao 23 uz šut iz igre 10/11 uz čak 15 skokova. Rezultatski, Sassari je poražen 68:72, ali pitanje pobjednika nije dolazilo u pitanje. Gosti su dobrim dijelom utakmice držali konce u svojim rukama. Uz Fishera tu su još bili White sa 14 poena i Jerrells sa 11. Na drugoj strani, David LOgan sa 17 poena nije mogao sam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.