Zach LaVine je novi kralj zakucavanja

All-Star natjecanja

Zach LaVine je novi kralj zakucavanja

Edmir Škorić

Zach LaVine je imao je najbolja zakucavanja na All-Star vikendu.

Kako to obično i biva, u noći sa subote na nedjelju za vrijeme All-Star vikenda uživamo u raznim natjecnajima. Stephen Curry je najbolji trojkaš, Patrick Beverley je slavio u osobnim vještinama, dok je LaVine oduševio u zakucavanjima.

U spomenutom natjecanju su učestvovali Zach LaVine (Minnesota Timberwolves), Victor Oladipo (Orlando Magic), Mason Plumlee (Brooklyn Nets) i Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks).

U prvoj rundi Plumlee i Antetokounmpo su bili prosječni, a Oladipo i LaVine su digli publiku na noge, te su obojica zasluženo od žirija dobili ocjenu 50. 

U drugom krugu LaVine je bio bez premca. Još jednim nebeskim letom i nevjerovatnim zakucavanjem stigao je do titule najboljeg zakucavača. Dobio je sve desetke u prva dva kruga, odnosno konačnu i maksimalnu ocjenu 100.

Treći krug bio je tek puka formalnost jer je bilo jasno da Oladipo ne može ispred novog ‘kralja kucanja’.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.