Zack Wright okončao karijeru, zahvalio se i BiH

Bivši bh. reprezentativac

Zack Wright okončao karijeru, zahvalio se i BiH

E. Škorić

U 36. godini američki playmaker Zack Wright donio je odluku da završi igračku karijeru.

Zach je rođen u Austinu (Teksas) 5. februara 1985. godine, gdje je napravio prve košarkaške korake nastupajući za Ellison univerzitet, ali je od 2007. godine nastupao u Evropi gdje je igrao za Braunschweig, Brose Baskets (Njemačka), Chalon, Le Mans, Limoges, Monaco, Strasbourg, Bourg (Francuska), Rethymno, Panathinaikos (Grčka), Cibona (Hrvatska), Spartak, Saratov (Rusija), Union Olimpija (Slovenija) i Istanbul (Turska).

Još 2012. godine je dobio bh. pasoš te je predstavljao bh. reprezentaciju, ali saradnja je trajala samo dvije godine.

U oproštajnoj poruci s kojom je najavio kraj karijere Zach se zahvalio svima, svojim roditeljima, porodici, klubovima za koje je nastupao, pa i BiH koja mu je dala šansu i koju smatra svojoj drugom domovinom.

Top Komentari

Baboisback
Thank u Zack
7 0
celikze
Hvala Zeko na lijepim trenucima
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi