Zack Wright potpisao za JL Bourg

Popularni "Zeko" ostaje u Francuskoj

Zack Wright potpisao za JL Bourg

Bivši reprezenativac Bosne i Hercegovine Zack Wright potpisao je ugovor s francuskim prvoligašem Bourgom. Popularni "Zeko" tako ostaje u Francuskoj budući da je posljednje dvije sezone igrao u Monacu te Strasbourgu.

Naturalizirani Amerikanac koji je nastupao za našu nacionalnu selekciju iza sebe ima prilično impresivnu internacionalnu karijeru koja ga je 2014 godine odvela čak i u Panathinaikos, jednu od najtrofejnijih europskih momčadi.

Wright je u karijeri nastupao i za Cibonu, Olimpiju, Brose Bamberg, Limoges, Chalon, Avtodor, te još nekoliko europskih klubova, a zanimljivo se da se ni u jednom klubu na europskom tlu nije zadržao više od jedne sezone. JL Bourg je petnaesti klub u karijeri našeg bivšeg reprezentativca.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi