Zadar slavio na Gripama

Zadar slavio na Gripama

Midhat Šljivak

Košarkaši Zadra savladali su večeras na Gripama ekipu Splita rezultatom 78:75 u susretu 13. kola ABA lige.

Split je nakon prvih deset minuta imao minimalno vodstvo 17:16, koje su Zadrani u potpunosti poništili uu drugoj dionici. Gosti su drugu četvrtinu dobili 26:14, pa su na poluvremenu imali prednost od 11 poena 42:31.

Nastavak susreta je donio nešto bolju igru Splićana. Treću dionicu su dobili 24:18, te su u zadnju dionicu ušli sa minusom od pet poena 50:45. Pred sami finiš zadnje dionice Split je uspio povesti, no potom loše odigravaju završnih četrdesetak sekundi, te Bariša Krasić sa linije slobodnih bacanja donosi pobjedu Zadranima.

Goran Vrbanc je sa 18 poena predvodio Zadar, dok je kod Splita Vedran Vukušić ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.