Zadar srušio Partizan u ludoj utakmici

ABA liga, 14. kolo

Zadar srušio Partizan u ludoj utakmici

Midhat Šljivak

Košarkaši Zadra savladali su večeras na svom parketu ekipu Partizana 80:78 u susretu 14. kola ABA lige.

Veoma dobru utakmica koja je cijelim svojim tokom bila vrlo izjednačena na kraju je pripala domaćima košem Travisa u posljednjoj sekundi meča.

U prvom periodu su se ekipe smjenjivale u vodstvu, a Zadar je nakon pvih deset minuta vodio sa dva razlike 20:18. Partizan je većim dijelom druge četvrtine imao prednost, a maksimalno vodstvo u utakmici bilo je plus pet u korist Partizana u nekoliko navrata. Na odmor se otišlo vodstvom beogradskog tima od dva razlike 39:37.

I u drugom poluvremenu precrtana igra kao iz prvog. Partizan je imao minimalno vodstvo većim dijelom, a i Zadar je u nekoliko navrata prelazio u vodstvo. Na kraju treće četvrtine Partizan je imao tri poena razlike 59:56.

U neizvjesnoj i ludoj završnici prvo je Delaš trojkom na četiri sekunde  donio prednost Zadru 77:75, da bi Bertrans uzvratio trojkom za 78:77. Ostala je samo sekunda do kraja kada je Delaš izbacio loptu iz out-a za Travisa koji je preko Gordona pogodio uz dodatno slobodno bacanje za pobjedu Zadrana.

Bariša Krasić je sa 14 poena predvodio Zadar, dok je Lučić za Partizan ubacio 15 poena. Nemanja Gordić je ubacio devet poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.