Zadru prvo mjesto u Širokom Brijegu

Memorijalni turnir

Zadru prvo mjesto u Širokom Brijegu

U odličnoj košarkaškoj predstavi u dvorani na Pecari ekipa Zadra je pobjedila domaćina Širokog Eroneta i osvojila ovaj turnir, dok je Čapljina sve iznenadila i bila bolja od favorizirane Cedevite.

Zadar se u početku malo odvojio i u prvoj četvrtini odlazi na +7 (16:23), u drugoj četvrtini Široki stiže te se igra koš za koš do pred kraj poluvremena kada Zadar ponovno povećava na sedam koševa razlike, na odmor se odlazi rezultatom 33:40.

U trećoj četvrtini obje momčadi pružaju dobru igru, i dalje se igra u egalu i borbeno sa obje strane, Zadar uspjeva zadržati prednost, te u zadnju dionicu ući sa šest koševa više od Širokog, rezultatom 55:61.

U zadnjem dijelu utakmice nastavlja se u istom ritmu, ali pred kraj utakmice Široki radi dosta grešaka, a Zadar to iskorištava, te sa par laganih poena odlazi na veliku razliku 59:74. Zadar je uspio zadržati veliku prednost i lagano priveo utakmicu kraju. Konačni rezultat glasio je 71:83.

Kod Širokog su najbolji bili kapetan Šime Špralja sa 21 košem, Puljko sa 18, te Mason sa 16 postignutih koševa. U redovima Zadra najraspoloženiji bio je Perić sa 29 koševa, a Ružić je dodao 16.

Čapljina bolja od Cedevite


Veliko iznenađenje napravila je ekipa Čapljine koja je uspjela u utakmici za treće mjesto pobijediti Cedevitu sa pola koša razlike. Iako je Cedevita vodila cijelu utakmicu, Čapljina uspijeva držati utakmicu u neizvjesnsoti, te iznenaditi protivnika i na kraju slaviti rezultatom 72:71.

Proglašenje pobjednika

Na kraju je epitet najboljih na turniru pripao ekipi Zadra, drugo mjesto osvojila je ekipa Širokog Eroneta, dok je treće mjesto osvojila ekipa Čapljine.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je igrač Zadra Hrvoje Perić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.