Zagreb teško do pobjede nad Hemofarmom

NLB liga, 7. kolo

Zagreb teško do pobjede nad Hemofarmom

Edmir Škorić

Košarkaši Zagreba su u Draženovom domu, u dosta neizvjesnoj utakmici, savladali Hemofarm rezultatom 76:73.

Na poluvremenu su domaći košarkaši imali "zgodnih" +14 poena (48:34), da bi gosti u trećoj, odnosno četvrtoj dionici bili ravnopravan protivnik Zagrebu.

Srećom po hrvatskog predstavnika. sjajni Mulaomerović je u finišu pogodio dva ključna slobodna bacanja za konačnih 76:73. Osim Mulaomerovića koji je postigao 23 poena, iskazao se i Luka Žorić sa 17 poena, dok je kod gostiju najbolji bio Milan Mačvan sa 18 poena i pet skokova.

Zagreb je, bar na kratko, zasjeo na drugu poziciju tabele, dok je Hemorfarm i dalje lider grupe. Zagrebu je ovo četvrta pobjeda, a Hemofarmu tek drugi poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti