Zalgiris došao do prve pobjede

Zalgiris došao do prve pobjede

Dvije utakmice, Zalgirisa protiv Brose Basketa (81:70) u okviru grupe B i Anadolu Efesa protiv Maccabia (72:79) u grupi C, otvorile su večerašnji program 4. kola Eurolige.

Zalgiris je pobjedom nad Brose Basketom došao do svoje prve pobjede u ovogodišnjem izdanju Eurolige. Wems je bio najbolji pojedinac susreta i sa velikom sigurnošću je vodio Litvance do pobjede. Postigao je 22 poena, dok je veliku pomoć imao u Popoviću sa 13 i Rakoviću sa 12 poena. Za goste Šuput 19 poena.

Vujačić iz Efesa je sa 21. poenom bio najbolji pojedinac utakmice u Istanbulu, barem kada su u pitanju poeni. NBA pojačanje Efesa šutirao je 13 puta za tri poena, ali je pogodio samo 4 trojke. Maccabi je izgledao mnogo organizovanije, te su nakon tih silnih promašaja dolazili do laganih poena. Tako je Farmar pored 18 koševa imao i šest asistencija. U timu Efesa istaknimo još Baraća sa 17 poena.

4. kolo, Euroliga:
Efes - Maccabi 72:79 (Vujačić 21 / Farmar 18)
Zalgiris - Brose Basket 81:70 (Weems 22 / Šuput 19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.