Zalgiris kockao 11 poena prednosti

Druga pobjeda za sastav iz Litvanije

Zalgiris kockao 11 poena prednosti

Zalgiris je svojom drugom pobjedom u Euroligi izborenom večeras nad Unicajom (67:65) čvrsto stegnuo slamku spasa, koja bi ga mogla odvesti u top-16.

Koliko će ta slamka biti snažna da Zalgirisa nakon 5 poraza u u grupi B gurne u nastavak takmičenja, ostaje nam da vidimo. Uglavnom, nakon 11 poena prednosti za litvanski tim na poluvremenu, na kraju je zaista bilo gusto.

Da pobjeda ostane na domaćem parketu najzaslužniji je Weems, koji je odigrao još jednu partiju za respekt. Čak 18 poena i 11 skokova ostvario je najbolji igrač Zalgirisa ove sezone. Popović je dodao 11, ali uz katastrofalan šut za tri (3/10). Lavson, 10 poena.

U timu Unicaje, koji sada ima skor (3-4), najbolji je bio Fitch sa 15 poena, Valters 12 koševa, koliko i Freeland uz 9 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.