Žalgiris pred bankrotom

Žalgiris pred bankrotom

Jedan od najslavnijih evropskih košarkaških klubova svih vremena, litvanski Žalgiris mogao bi zbog dugova izgubiti mjesto u Euroligi naredne sezone.

Generalni direktor ovog kluba Paulus Motejunas kazao je da ovu sezonu Žalgiris završava sa dugom od 5,8 miliona eura, a rukovodstvo kluba razmišlja čak da objavi bankrot.

"Dužni smo bankama, igračima, bivšim igračima. Ne odbacujemo mogućnost bankrota, ali u tom slučaju odmah bismo izgubili licencu za učešće u Euroligi", rekao je Motejunas i dodao da za sada niko nema rješenje za izlazak iz ove situacije.

"Idealno bi bilo kada bi nam igrači kojima dugujemo, oprostili dug",  rekao je generalni direktor Žalgirisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.