Žalgiris razbio Albu u Kaunasu

Potop njemačkog tima

Žalgiris razbio Albu u Kaunasu

Košarkaši Žalgirisa večeras su u svojoj Žalgirio Areni u Kaunasu razbili berlinsku Albu rezultatom 104:80. 

Prva četvrtina nagovjestila je kakva sudbina čeka njemački tim na dalekom Baltiku, a nakon poluvremena su u sjedištu Eurolige već komotno mogli upisati nove bodove na konto litvanskog tima koji je već nakon 20. minuta vodio s velikih i uvjerljivih 54:27. 

Nije domaći tim popuštao ni u trećoj četvrtini pa se u posljednji period ušlo s prednošću Žalgirisa od čak +32, a tek su u posljednjem periodu Litvanci malo skinuli nogu s gasa te Nijemcima dozvolili koliko-toliko snošljivih -24. 

K.C. Rivers bio je najefikasniji domaći košarkaš u razbijanju Albe, a Ulanovas je dodao 14. Valja spomenuti da su još 4 košarkaša Žalgirisa postigla 10 i više poena. Za Albu je Nnoko postigao 15 koševa a Gedraitis i Siva su ubacili po 12. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi