Žalgiris ubjedljiv u Malagi

Euroliga, 9.kolo

Žalgiris ubjedljiv u Malagi

Midhat Šljivak

Košarkaši Žalgirisa savladali su večeras na gostovanju u Malagi ekipu Unicaje rezultatom 83:67 u susretu 9. kola Eurolige.

Prvi period je donio dosta dobru igru domaćeg tima. Bili su nešto konkretniji tim u ovom dijelu susreta, te su prvu četvrtinu dobili 19:16.

Ipak, u drugoj četvrtini potpuna dominacija gostiju iz Kaunasa. Sve ime j polazilo za rukom u ovom periodu, te su ga lagano riješili u svoju korits 22:12, pa se na odmor otišlo sa osam poena prednosti za Žalgiris 38:30.

Uspjela se Malaga vratiti u trećoj četvrtini. Imali su samo jedan poena zaostatka 40:39, a iako je Žalgiri ponovo odlazio na solidnu prednost, u posljednjih deset minuta se ušlo sa  tri poena prednosti za Žalgiris 59:56.

Žalgiris je dobro otvorio i posljednju dionicu i na sredini igre su otišli na devet poena p rednosti 67:58. Do kraja su gosti dodatno povećali prednost na konačnih 16 razlike.

Goste je do pobjede vodio Kuzminskas sa 15 poena, dok je za Unicaju Simon ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.