Žalgirisu sigurna pobjeda nad Efesom

Euroliga

Žalgirisu sigurna pobjeda nad Efesom

Midhat Šljivak

Košarkaši Žalgirisa savladali su večeras na svom parketu Anadolu Efes rezultatom 79:71 u susretu 12. kola Top 16 faze Eurolige.

Efes je vodio većim dijelom prve dionice. Tek u nekoliko navrata je Žalgiris imao minimalnu prednost, ali  je ipak na mali odmor Efes otišao sa dva poena prednosti 27:25. Gosti iz Istanbula su imali prednost i gotovo tokom cijele druge četvrtine. Finiš ovog dijela igre, međutim, je pripao  domaćim košarkašima, koji su na odmor otišli sa dva poena prednosti 44:42.

Žalgiris je odlično ušao u drugo poluvrijeme. Uspjeli su u potpunosti nametnuti svoj svoju igru, dok sa druge strane Efes nije imao napadačkog riješenja, pa je ubrzo prednost domaćeg tima otišla na plus 16, 61:45. Ipak, Efes je odigrao mnogo bolje završne minute trećeg perioda, te su smanjili zaostataka na samo sedam poena 63:56.

U posljednoj četvrtini Žalgiris je kontrolisao rezultat. Nisu dozvolili Efes da se suviše približi, te su na kraju zasluženos tigli do pobjede u ovom susretu.

Darijuš Lavrinović je sa 24 poena predvodio Žalgiris do pobjede, a Jamon Lucas je za Efes ubacio 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.