Legenda hrvatske košarke preminula u nerazjašnjenim okolnostima

Šok u susjedstvu

Legenda hrvatske košarke preminula u nerazjašnjenim okolnostima

A. Čaušević

Legendarna hrvatska košarkašica, Žana Lelas, preminula je jutros u 52. godini.

Tužnu vijest potvrdili su prijatelji bliski obitelji, a do smrti je došlo pod zasad nerazjašnjenim okolnostima.

Lelas je preminula u Splitu gdje je i napravila prve košarkaške korake te ostavila dubok trag u tom gradu kao igračica i trenerica.

Tokom karijere je promijenila nekoliko klubova, a najveći uspjeh imala je 1988. godine kada je sa Jugoslavijom osvojila Srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Poslije okončanja karijere posvetila se trenerskom poslu. Osnovala je i svoju akademiju u kojoj su ponikle brojne mlade košarkašice.

Žana je bila u braku s fudbalskim trenerom Vjekoslavom Lokicom te su postali roditelji kćerke Nine koja se baš kao i majka bavi košarkom.

Top Komentari

Juventino4321
Kad je se vakcinisala?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti