Zanimljiv rekord Motiejunasa

18 defanzivnih skokova

Zanimljiv rekord Motiejunasa

Donatas Motiejunas iz Prokoma vlasnik je jednog novog rekorda košarkaške Eurolige. Ovaj igrač imao je čak 18 defanzivnih skokova u pobjedi Prokoma nad Olimpijom (67:52) u okviru 8. kola ovog takmičenja.

U prvoj ovosezonskoj euroligaškoj pobjedi ekipe za koju nastupa, ovaj igrač je upisao 11 poena i 21 skok. Njegovih 18 defanzivnih skokova oborio je rekord star 11 godina. Joseph Blair postavio je sličan doseg u decembru 2001. godine za Scavolini Pesaro, ali je također oboren i rekord Mirsada Turkcana iz 2003. godine sa Montepaschi Sienom.

Sa svojim 21. skokom Motiejunas je postao tek treći igrač, koji je išao preko brojke od 20 skokova tokom jedne utakmice. Najviše je puta skočio Antonis Fotsis, koji je upisao 24 skoka kada je igrao za Dynamo iz Moskve u martu 2007. godine. Turkcan je jednom imao 23 poena, dok je u tri utakmice imao upisan 21 skok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije