Zanimljivo pitanje za Dončića: Ko više nedostaje Realu, Luka ili Ronaldo?
Sjajni mladi košarkaš Dallasa još jednom govori o svojim idolima LeBronu i Jordanu, prisjetio se boravka u Realu, a osvrnuo se i na činjenicu da je Madrid ostao bez dvije velike zvijede - njega i Ronalda

Govorio o NBA ligi, Realu, Jamesu, Jordanu...

Zanimljivo pitanje za Dončića: Ko više nedostaje Realu, Luka ili Ronaldo?

E. Škorić

Slovenački košarkaški dragulj Luka Dončić govorio je ponovo o dolaku u NBA ligu, svojim idolima, prisjetio se Real Madrida...

Dončić je fantastičan na početku nove sezone i vrlo je moguće da će upravo on biti izabran za rookiea godine, ali pred njim je još puno posla. No, činjenica je da se već sada nazire velika karijera za mladog Slovenca.

Imao je priliku da zaigra protiv LeBrona Jamesa, pa je opisao kratko taj događaj.

"To je bilo nešto divno i posebno za mene, on je moj idol, to će biti trenutak kojeg ću se zauvijek sjećati".

Da li je Luka spreman da postane lider u Mavsima?

"Imamo mnogo lidera u timu, ali naravno da jednog dana želim u buduććnost da postanem vođa i da pomažem kompletnom timu".

Loš početak za Dallas?

"Teško mi je jer sam osoba koja voli da pobjeđuje, ali to je početak s ezone i ostalo je još puno posla, moramo da ostanemo zajedno i siguran sam da će sve biti bolje".

O Michaelu Jordanu samo u superlativima, naravno.

"Najbokji je igrač u povijesti NBA lige, pa mislim da je glupo da me uspoređuju s njim. Imao je izvrsnu karijeru i njemu nema ravnog".

Dolazak u NBA. "S 13 godina sam otišao iz Slovenije u Španiju, a sada je sve lakše, čak se osjećam kao da je Dallas moj dom. Želio sam oduvijek doći u NBA i pokušati da igram".

Format Eurolige?

"Igranje dvije utakmice Eurolige sedmično pomaže igračima koji odu u NBA da se prilagode tom čestom igranju utakmica".

Real Madrid?

"To je bilo posebno za mene, to je nabolji tim na svijetu i ja ga volim".

Ko više nedostaj Realu, Ronaldo ili Luka?

"Mislim ipak Cristiano, on je jedan od najboljih nogometaša svijeta":

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi