Zapad na krilima Westbrooka slavio na All-Star meču

Zapad na krilima Westbrooka slavio na All-Star meču

Edmir Škorić

Na ovogodišnjem All-Star meču NBA lige slavio je Zapad kojeg je predvodio Russell Westbrook.

Zvijezde Zapadne i Istočne konferencije NBA lige u Madison Square Gardenu u New Yorku opravdale su očekivanja javnosti, a milioni ljudi širom svijeta uživali su u pravom spektaklu.

Nisu izostala spektakularna zakucavanja i potezi koje inače ne viđamo tako često na “običnim” susretima tijekom regularnog dijela sezone i, jasno - nije bilo odbrana. 

Zapad je vratio titulu koju je Istok uzeo u New Orleansu prošle godine, te je slavio sa 163:158. 

U prvoj četvrtini igrači koji nastupaju za Zapadnu konferenciju imali su 47:36 vodstvo, a na poluvremenu je rezultat glasio 83:82 za “Zapadnjake”. Tim kojeg je prevodio Russell Westbrook je poslije tri dionice vodio 122:120, da bi do kraja zadržao prednost i ostvario trijumf.

Westbrook, košarkaš Oklahoma Thunder Cityja, ubacio je 41 poen u pobjedi Zapada, te je imao pet skokova i tri oduzete lopte i on je proglašen najkorisnijim igračem (MVP) All-Star meča. James Harden (Houston Rockets) je ubacio 29 poena, LaMarcus Aldridge  (Portland TrailBlazers) 18, a Stephen Curry (Golden State Warriors) 15 poena. 

Na drugoj strani je LeBron James (Cleveland Cavaliers) ubacio 30 poena uz sedam asistencija, dok je tricaš Kyle Korver (Atlanta Hawks) dodao 21 poen, ubacivši sedam trojki iz 12 pokušaja. John Wall (Washington Wizards) je ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.