Zaragoza iznenadila Barcelonu

Mirza Teletović opet sjajan

Zaragoza iznenadila Barcelonu

Četvrto kolo ACB lige obilježila je senzacionalna pobjeda Zaragoze u gostima protiv Barcelone. U derbiju kola Real Madrid je upisao četvrtu pobjedu protiv Valencije, dok je Mirza Teletović ponovo briljirao.

Naš reprezentativac je u pobjedi Caje Laboral u gostima kod Granade (85:81) upisao 18 poena i 5 skokova, Stanko Barać je dodao 14 poena i 14 skokova, Robert Kurz je kod Granade upisao 20 poena i 11 skokova, dok su Ingles, Gianella i Korolev ubacili po 15 poena.

Zaragoza je slavila u gostima kod Barcelone nakon produžetka rezultatom 71:70 i tako potvrdila da ima dobar tim koji ove sezone s pravom cilja na plasman u sredinu tabele. Robert Hettscheimer je sa 16 poena bio najefikasniji kod Zaragoze, a Pete Mickeal sa 24 kod Barcelone.

Nakon četiri kola jedina momčad sa stopostotnim učinkom je Real Madrid. Izabranici Ettorea Messine u ovom kolu su savladali Valenciju rezultatom 75:63 uz odlične partije Claya Tuckera, koji je ubacio 18 poena, i Felipea Reyesa, koji je upisao 17 poena i 13 skokova. Rafa Martinez je sa 15 poena bio prvo ime Valencije.

Odličan je ove sezone i Joventut koji je protiv Manrese upisao i treću pobjedu rezultatom 82:67. Quinton Hosley je sa 16 poena i 11 skokova bio prvo ime badalonskog tima, a Jordi Grimau sa 14 prvo ime Manrese.

U jednom od derbija kola Unicaja je bila bolja od Cajasola sa 82:76. Berni Rodriguez je sa 19 poena bio najbolji kod Unicaje, a Louis Bullock sa 15 kod Cajasola. Jaycee Carroll je sa 22 poena donio pobjedu Gran Canariji protiv Fuenlabrade (71:70), a pobjede su još upisali Lagun Aro protiv Estudientesa, Menorca protiv Alicantea i Valladolid protiv Bilbaoa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.