Zašto je odgođena utakmica BiH - Kosovo?

Zašto je odgođena utakmica BiH - Kosovo?

U bosanskohercegovačkoj košarci, očigledno, bez problema ne može. 

Najnoviji problemi stvorili su se oko kadetske selekcije U-16 koja bi danas trebala otpočeti sa EP B divizije koje se održava upravo u Sarajevu. No i kad problema nema, mi ih sami sebi stvorimo.

Jučer je etrom prostrujala vijest da mladi košarkaši selekcije Kosova neće nastupiti na ovom prvenstvu i to zbog administrativnih probema. Mladi Kosovari nisu stigli u našu zemlju zbog toga jer im nisu stigle vize i danas je potvrđeno kako od utakmice Bosne i Hercegovine protiv Kosova koja je na programu trebala biti danas u 18.45h neće biti ništa. FIBA je zaprijetila žestokim sankcijama našem Košarkaškom savezu koji je svu odgovornost prebacio na MVP.

Ministar vanjskih poslova naše zemlje Igor Crnadak je demantirao kako naše MVP nije odbilo dati vize Kosovarima, nego je izjavio kako je zahtjev za izdavanje stigao prekasno. Kako ministar navodi, iz MVP je upućen dopis KSBiH u kojem se od istog traži potvrda kako u potpunosti stoji iza ovog takmičenja i njegove organizacije. Za MVP je to posebno bitno jer je Kosovo nepriznato od strane Bosne i Hercegovine.

Bilo kako bilo, od ovog susreta nema ništa a sukladno s FIBA-inom prijetnjom, ostaje da se vidi kakve će posljedice ovaj propust imati po KSBiH i na našu kadetsku selekciju koju na ovom prvenstvu predvodi Admir Prašović.

Top Komentari

DelijeSever
Kosovo je srce SRBIJE!
8 48
hercegbih
PROCES KOJI JE NEZAUSTAVLJIV...DZABA SE KOPRCAJU..OSTACE IM SUMADIJA SAMO..
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi