Zbog dima otkazan NBA meč u Mexico Cityju

Problemi sa instalacijama

Zbog dima otkazan NBA meč u Mexico Cityju

Utakmica između San Antonija i Minnesote koja je trebala biti prva službena NBA utakmica odigrana u Meksiku od 1997. godine otkazana je zbog oblaka dima u samoj dvorani.

Susret je trebao biti odigran u Mexico Cityju u dvorani koja je stara tek nešto više od godinu i prima 22.000 gledalaca, ali je gust dim rastjerao publiku i igrače 45 minuta prije početka duela ekipa s najviše stranaca u NBA.

Utakmica će biti odigrana naknadno u Minneapolisu, a gusti dim prouzrokovao je kvar na generatoru. Dvorana je već bila rasprodana, pošto je to trebao biti tek drugi NBA susret u Meksiku, i to 16 godina nakon teksaškog derbija Houstona i Dallasa

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.