Zdenka Kovačević potpisala za Olimpia Brašov

Kapitenka napustila Jedinstvo BHT

Zdenka Kovačević potpisala za Olimpia Brašov

Dojučerašnja kapitenka Jedinstva BHT, vicešampiona naše zemlje, Zeničanka sa adresom u Tuzli, Zdenka Kovačević, potpisala je profesionalni ugovor sa rumunskim ligašem BC Olimpia Brasov. 

U prošloj sezoni Kovačevićeva je bila motorna snaga tima iz Tuzle, koja je zajedno sa Azrom Bećirović, Mirelom Bešić i sestrama Irmom i Maidom Rahmanović tvorila udarnu petorku, koja je došla do skora od 14-0.

Međutim, Jedinstvo BHT, odnosno rukovodstvo tog kluba po ko zna koji put odlučuje se za podmlađivanje tima, a Kovačevićava se odlučila za iskorak u karijeri jer sasvim sigurno posjeduje kvalitet za evropska iskušenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.