Zdovc: Suci nisu ništa krivi

Široki slavio protiv Olimpije

Zdovc: Suci nisu ništa krivi

“Ja sam pretjerano reagirao, suci nisu ništa krivi.”, rekao je Jure Zdovc, trener Olimpije koji je večeras zbog burne rekcije odstranjen sa klupe u Širokom Brijegu.

Zdovc je već postao poznat po svojim prigovorima na suđenje u NLB ligi, a po svemu sudeći opekao se nakon izjava u Sarajevu kada je poraz svoje ekipe objasnio sudijskom krađom. Tada je Zdovc za svoje izjave kažnjen sa čak 6.000 eura, pa je ovaj put očigledno želio biti siguran da za poraz ne okrivi nikoga do sebe i svoje igrače.

“Nije nas išao šut, imali smo dosta otvorenih šuteva, ali smo promašili. Čestitam Širokom na pobjedi i želim im sve najbolje.”, rekao je trener Olimpije.

Pobjedom nad renomiranim euroligašem bio je zadovoljan i trener domaće ekipe, Ivan Velić.

“Zadovoljan sam pobjedom i igrom u prvom poluvremenu. U ključnim trenucima, Špralja je pogodio važne šuteve i tu smo se uspjeli odvojiti. U napadu smo koristili prednost pod košem i momci su ponovno odigrali dobro, onako kako su i do sada igrali.”, rekao je Velić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.