"Želimo postati najbolja liga u Evropi"

Radovan Lorbek najavljuje još bolje dane

"Želimo postati najbolja liga u Evropi"

Predsjednik regionalne košarkaške NLB lige Radovan Lorbek je saopćio da će od naredne sezone uvjet za učešće u NLB-u biti dvorana od najmanje 3.000 sjedećih mjesta.

Košarkaši češkog Nymburka neće više igrati NLB ligu, koja bi od naredne sezone mogla biti jača za izraelski Maccabi, dok čelnici lige već odavno priželjkuju priključenje jedne ekipe iz Makedonije odnosno Skoplja. Zanimanje za učešćem su također pokazali u turskom Efes Pilsenu.

"Liga je u deset godina posatala neizostavna na ovim prostorima, te izgradila ime u Evropi. Postali smo jednakopravan član Uleba, imamo svoje predstavnike u Euroligi, zato je logično da nam naredni cilj bude postati najjača liga u Evropi", izjavio je Lorbek.

Iako su u posljednje vrijeme mnogi regionalni košarkaški velikani na rubu postojanja (Bosna, Cibona, Crvena Zvezda), Lorbek smatra da će kvalitet košarke ostati na istom, ako ne i boljem nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.