Željko Šakić potpisao za Stelmet Zielona Goru

Bivši košarkaš Zrinjskog i Širokog karijeru nastavlja u Poljskoj

Željko Šakić potpisao za Stelmet Zielona Goru

Hrvatski košarkaški reprezentativac Željko Šakić karijeru će nastaviti u poljskom klubu Stelmet Zielona Gora, u posljednje vrijeme stalnom učesniku europskih natjecanja, a koji je prije tri godine nastupio i u Euroligi. Šakić u Poljsku dolazi iz rumunjske lige gdje je u Cluj Napoci sezonu završio sa 12.6 poena po susretu.

Ovaj košarkaš ponikao u Ciboni je težim i dužim putem stigao do košarkaške afirmacije. Pažnju na sebe skrenuo je u HKK Zrinjskom odakle je otišao u Široki i odigrao sjajne dvije sezone koje su ga lansirale u talijanski Montegranaro.

Osim Italije nastupio je u španjolskoj Manresi, te za bugarski Lukoil, a prije potpisa za Stelmet igrao je za Cluj Napocu u Rumuniji. Ovaj 30-godišnjak iza sebe ima i nekoliko zapaženih nastupa i za reprezentaciju Hrvatske za koju je nastupio i na posljednjim OI.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi