Željko Stojaković novi trener Cazinjana

KK Limometal Cazin

Željko Stojaković novi trener Cazinjana

Nakon duže pauze i odigranog prvenstva u A1 ligi FBIH, košarkaši Limometala iz Cazina započeće novi ciklus priprema za predstojeće prvenstvo u ovom sve zanimljivijem takmičenju.

Da će se ove godine puno ozbiljnije raditi nego predhodne potvrđuje i dolazak trenera Željka Stojakovića, te angažiranje iskusnog centra centra Adnana Bajramovića (212) ranije člana Laškog, Kafenberga, te mostarskog Zrinjskog. Na prvoj prozivci koja će biti i uveriteva pred prvi trening treneru Stojakoviću 6. augusta odazvaće se sljedeći igrači: Kapić, Tatarević, Protić, Bajramović, Halilović, Aljiji, Pačariz, Šišić, Toromanović Z., Halkić, Hadžić, Ćoralić, Ćatović, Toromanović N., Sabljaković, Japić, Mujagić, Šabić, Šepić.

Bez obzira što su radi obaveza prema fakultetu sredinu promjenili Duratović, Omanovič, kao i povrijeđeni Adilagić klub će se potrudit da istim obezbjede adekvatne treninge kako u Sarajevu tako i u Rijeci u saradnji s tamošnjim klubovima gdje će pomenuti studirati tako da će novi terner i u narednoj sezoni računati na navedenu trojicu.

Za desetak dana povrijeđeni Adilagić će na operaciju ligamenata kod doktora Nemeca i njegov pravi povratak planirmao tek u drugom dijelu prvenstva tačnije februaru mjesecu.

U klubu se nadaju da će dovođenjem trenera Stojakovića napredovati na svim nivoima pošto će novi trener direktno raditi sa svim kategorijama. Njegov prvi pomoćnik bit će mladi Mehmed Hadžalić koji će od Stojakovića svakako imati šta naučiti.

Po riječima Sauda Terzića, sportskog direktora kluba, u Limometalu planiraju organizaciju dva velika međunarodna turnira, prvi bi bio za juniore tj. igrače rođene 92 ili mlađe od 11. do 13. septembra, a drugi bi se održao prvi vikend u mjesecu oktobru a na istom učešće bi uzeli isključivo prvoligaški i drugoligaški klubovi iz Slovenije, Hrvatske i Srbije u seniorskoj konkurenciji.

Pored svega navedenog uskoro slijedi i sponzorski ugovor sa izuzetno jakom kućom iz Hrvatske.
Imajući u vidu činjenicu da su veterani KK Limometal potvrdili i učešće na svjetskom prvenstvu u Singapuru 2010 – pred Cazinjanima je još jako puno posla i obaveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti