Zeljković: Biće teško, ali nema predaje

Bosna sutra dočekuje Igokeu

Zeljković: Biće teško, ali nema predaje

Košarkaši Bosne se nalaze u zaista teškoj situaciji, a u takvom ozračju sutra im u goste dolazi neporažena ekipa domaćeg prvenstva - Igokea.

Povodom sutrašnjeg duela danas je u prostorijama kluba održana press konferencija na kojoj su se javnosti obratili trener Damir Zeljović i igrač Marko Batina. Obojica su istakla tešku situaciju u kojoj se nekadašnji evropski prvak nalazi.

"Teško jeste, ali moramo dalje. Prihvatio sam ulogu trenera do kraja sezone, jer osjećam obavezu da ove igrače ne ostavim same. Što se tiče utakmice protiv Igokee, moram reći da će biti teško, jer nam dolazi vjerovatno najbolja ekipa u ligi, ali nećemo se predati", rekao je Damir Zeljković, koji je preuzeo ekipu nakon što je Dejan Parežanin podnio ostavku.

Marko Batina je više govorio o Igokei nego o situaciji u klubu. Ponovio je riječi svog trenera da je Igokea najkvalitetnija ekipa u ligi, ai da Bosna ide na pobjedu koja bi je ostavila u igri za plasman u polufinale.

"Kao što je i trener rekao dolazi nam najbolja ekipa u ligi. Pokriveni su na svim pozicijama od playmakera do centra i teško ih ječuvati, ali ne predajemo se. Idemo na pobjedu kako bi ostali u borbi za plasman u polufinale", rekao je Marko Batina.

Bosna je protiv Mladosti igrala bez Filipa Krušlina, Marka Radića, Bože Đurasovića i Emira Zimića, a sutra neće sigurno biti Zimića, za kojeg je sezona gotova, Đurasovića, koji bi možda mogao zaigrati protiv Širokog, Radić bi trebao također sutra igrati, dok je za Krušlina sezona završena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.