Željo poražen u zeničkoj Areni od Čelika
Pred početak utakmice odala se počast preminuloj košarkašici Čelika Amni Fazlić, minutom šutnje

Liga za prvaka BiH - košarkašice

Željo poražen u zeničkoj Areni od Čelika

Večeras je susretima prvog kola počelo takmičenje u Ligi za prvaka BiH za košarkašice, u kojem se dogodilo i jedno veliko iznenađenje.

Košarkašice zeničkog Čelika su, naime, u prvom susretu sa 75:59 savladale sarajevski Željezničar i tako pokazale da će ove sezone s pravom konkurisati za naslov najboljih u državi. Zeničanke su pitanje pobjednika praktično riješile u prve dvije četvrtine, koje su riješile u svoju korist sa 19:13, odnosno 20:9, tako da su na poluvremenu imale nedostižnih 17 poena prednosti.

U drugom susretu, košarkašice Mladog Krajišnika su slavile u gostima u Tuzli, u dvorani Mejdan kod Jedinstva rezultatom 61:57. U vrlo izjednačenoj utakmici Banjalučanke su imale više koncentracije u završnici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.