Želju očekuju sankcije

ŽKK Željezničar u velikim problemima

Želju očekuju sankcije

ŽKK Željezničar bi se uskoro mogao suočiti s kaznom od strane disciplinske komisije FIBA Europe-a. Razlog kazne je neizvršenje dužnosti prema igračici Jeleni Maksimović.

Podsjetimo, prije nekih dva mjeseca, Jelena Maksimović je napustila sarajevski klub, a uprava našeg najvećeg kluba nije dala papire igračici, kako bi ona mogla nastaviti svoju igračku karijeru u drugom klubu. Prije dva dana arbitražna komisija FIBA Europe-a je presudila u korist igračice, te je Jelena Maksimović postala slobodna igračica.

Kako bi saznali o čemu se tačno radi, kontaktirali smo samu igračicu koja je za naš portal rekla kako se teško odlučila na arbitražu, ali da se čekanje papira oteglo, pa drugo riješenje, jednostavno nije postojalo.

„Pokušavala sam stupiti u kontakt s upravom kluba da mi daju slobodne papire kako bi mogla potpisati za novi klub, ali oni su ostajali gluhi na moje pozive. Strpljenju je došao kraj, pa sam raskid ugovora morala potražiti putem arbitraže. Sud je, kao što sam i očekivala, odlučio u moju korist“, rekla je Jelena Maksimović za Sportsport.ba.

Ipak, na ovome se neće završiti. Sama činjenica da je sud odlučio u korist igračice govori kako je ŽKK Željezničar u ovom slučaju „kriv“, te će morati snositi neke sankcije. U narednom periodu će se znati kakva će kazna zadesiti našeg prvaka.

„Dva mjseca bez kluba nisu malo, tako da sam odlučila tužiti Želju. Sve što radim, radim promišljeno. Dobro sam razmislila o svemu i predala sam tužbu protiv ŽKK Željezniačara. Sigurno je da ih očekuje kazna, a kakva ne znam. To je već njihov problem. Najvažnije je da sam dokazala da sam u pravu, te da sam konačno slobodna igračica“, kaže igračica.

S obzirom da se kod nas ženska košarka prati veoma malo, a da u medijima prostor košarkašice mogu dobiti samo kada osvoje naslov prvaka ili se slikaju gole za neki modni magazin, nekako je ova priča ostala tajna za javnost. Šta se tačno desilo, što je natjeralo Jelenu da napusti klub, saznajemo od same igračice.

„Bilo je nekih dugovanja prema meni od strane kluba, ali to je bio samo jedan od problema. Najgore što se desilo, zbilo se nakon što smo se vratitili iz Ukrajine. Tada je Miodrag Baletić krenuo da me udari i to je bila kap koja je prelila čašu. Tog trenutka sam odlučila da napustim klub“, puna gorčine govori Jelena Maksimović.

Što se tiče odnosa saigračica i trenera kluba, Mensure Andelije, Jelena Maksimović ima samo riječi hvale. „Mensura Andelija se pokazala kao veliki stručnjak, a njen odnos prema meni zaslužuje samo pohvale. Ona je jedini razlog što sam toliko dugo i ostala u klubu“.

Jelena Maksimović nije dugo bila bez kluba. Odmah nakon raskida ugovora sa sarajevskim klubom, Jelena je pronašla angažman u slovaćkoj Nitri. Sada kada je konačno dobila čiste papire, više nema prepreka za njen nastup za slovački klub.

„Ostala sam u formi, jer sam cijelo vrijeme dok sam čekala da se riješi moj spor sa Željezničarom trenirala s Crvenom Zvezdom, tako da potpuno spremna odlazim u Nitru. Potpisala sam ugovor do kraja sezone, a šta će biti kasnije vidjećemo“, završila je svoj razgovor za naš portal Jelena Maksimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.