Makedonke nisu pobijedile 10 godina, a onda su došle i prošetale se kroz Sarajevo

Podatak koji govori sve

Makedonke nisu pobijedile 10 godina, a onda su došle i prošetale se kroz Sarajevo

E. Oštraković

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večras je doživjela šokantan poraz na domaćem terenu jer su poraženi od Sjeverne Makedonije sa 66:68.

Ovom rezultatu se niko nije mogao nadati ni u najluđim snovima, jer obzirom na rejting reprezentacija očekivala se lagana pobjeda naše reprezentacije.

Posebno to pokazuje datum kada je posljednji put ženska košarkaška reprezentacija Sjeverne Makedonije ostvarila pobjedu u zvaničnim utakmicama.

Desilo se to u ljeto 2013. godine kada su košarkašice ostvarile posljednju pobjedu, a večeras su šokirale Bosnu i Hercegovinu i to u gostima.

Tako su tek nakon deset godina ostvarile novu pobjedu, te je naša reprezentacija prva, nakon Portugala, koja je poražena od Sjeverne Makedonije.

Odigrale su košarkašice Sjeverne Makedonije između ove dvije pobjede čak 22 uzastopne takmičarske zvanične utakmice u kojima su doživjele poraze.

Oglasi

U prvoj utakmici koju su ove dvije selekcije odigrale kada je Sjeverna Makedonije bila domaćin, naše košarkašice ostvarile su ubjedljivu pobjedu od 80:64.

Upravo zbog toga se očekivalo da će i večeras biti ostvarena lagana pobjeda, koja je možda bila upisana i prije početka susreta.

Izabranice Gorana Loje odigrale su očajnu utakmice, te su tako šokirale sve navijače i na kraju su upisale poraz na domaćem terenu.

U posljednjoj četvrtini su se uspjele vratiti u utakmicu, ali do preokreta nisu mogle, te je autsajder večeras zasluženo ostvario pobjedu.

Šanse za plasman na Eurobasket su zaista male i potrebno je veliko čudo. U posljednjem kolu protiv Njemačke treba nam pobjeda od 40 ili više razlike.

Top Komentari

rl9_barca
Bodovi se protiv zadnjih brise ,tak ds i pobjeda jedan razlike vodi bosnu dslje,jer imamo pobjedu protiv belgije,,mada reslno rszbt ce nas svabice 30rwzlike opet..
2 1
rl9_barca
Demantujem sam sebe,na ksbih pise treba 40razlike... Pa jbt sta je ovo,lojo selektor ne zna pravila ,lik hladno izadje intervju dsje kaze brisu se bodovi protiv zadnjeg tako da nam treba bilo kakva pobjeda protiv njemacke
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti