Zenica će naredne sezone u Premijer ligi imati gradski derbi
Mladi košarkaški kolektiv iz Zenice za kratak period napravio sjajne rezultate u omladinskim kategorijama, a naredne sezone će igrati i seniorsku Premijer ligu BiH

KK Jumper izborio igranje u najvišem rangu

Zenica će naredne sezone u Premijer ligi imati gradski derbi

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika u ovoj sezoni su zauzele treće mjesto, te su igrale finale Kupa BiH, gdje su poražene od ekipe Banovića. Odlukom KSBiH zbog korona virusa takmičenje u ligi je završeno, te su Zeničanke bez doigravanja ostvarile dobar rezultat, s veoma mladim timom.

Naredne sezone Zenica će imati ženski derbi u najjačem rangu košarke. Naime, danas je iz KK Jumper iz Zenice objavljeno da će nakon odustajanja Zrinjskog, koji je bio prvoplasirani naredne sezone klub iz Zenice igrati Premijer ligu za košarkašice.

Pored učešća u WABA ligi ove sezone, kao i u ŽOL ligi i saveznim ligama s omladinskim selekcijama, ovaj klub iz Zenice se takmičio i u seniorskoj konkurenciji u A1 ligi BiH, gdje je s uvjerljivo najmlađom ekipom napravio odličan rezultat.

Od naredne sezone u ŽKK Jumper očekuju da će prije svega pružiti sjajnu priliku za afirmaciju i razvoj mladih igračica koje imaju i da će zahvaljujući njihovom konstantnom napretku i radu napravili dobar rezultat i u Premijer ligi.

Zaista razloga za brigu kada je u pitanju ženska košarka u Zenici sigurno nema, a veliki broj mladih košarkašica u narednim sezonama u dresu ŽKK Čelik i KK Jumper sigurno da će pokazati svoj kvalitet i dostojno prezentirati svoj klub i grad u društvu najboljih ekipa u BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi