Zeničani ubjedljivi protiv Čapljine

Liga 12

Zeničani ubjedljivi protiv Čapljine

Večeras je u zeničkoj Areni odigrana utakmica 4. kola Lige 12 između domaćeg Čelika i Čapljine. U zaista dobroj košarkaškoj predstavi slavili su domaći košarkaši.

OKK Čelik je ubjedljivo slavio u 4. kolu Lige 12 na domaćem parketu. Svoju treću pobjedu zenički košarkaši ostvarili su u susretu sa Čapljinom. Oko 400 gledalaca u Areni je moglo uživati u pravoj košarkaškoj predstavi, što pokazuje i podatak da se prva četvrtina završila rezultatom 23:18.

Zeničani su  u drugoj dionici ubacili u višu brzinu i postigli tri koša više (26), dok su gosti iz Čapljine ostali na 18 postignutih poena. Dakle, na odmor se otišlo sa rezultatom 49:36. U pojedinim momentima gosti su se vraćali u igru, no to bi domaći držali na distanci od 20-ak poena, te se u posljednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 72:51.

Čelikovi košarkaši pokušali su ubaciti 100 poena, no nije im to večeras pošlo za rukom, dok su gosti sa druge strane u zadnjoj dionici postigli više koševa nego za sve tri prethodne. Kranji rezultat na semaforu glasio je 99:72 u korist, dakako, OKK Čelika. Najraspoloženiji u domaćem sastavu bili su Rizvić (28) i Delić (17 poena), dok je kod gostiju raspoložan bio Baković sa 18 upisanih poena.

Ovom pobjedom košarkaši Čelika zasjeli su na drugu poziciju sa istim brojem bodova kao vodeća Igokea uz nešto manju gol razliku, dok je Čapljina ostala na 5. poziciji. U narednom susretu Čelik gostuje Slaviji, dok Čapljina dočekuje Borac Nektar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.