Zeničankama derbi

Prvenstvo BiH za košarkašice, 12. kolo

Zeničankama derbi

Košarkašice Čelika savladala su u derbi meču 12. kola Prvenstva BiH sastav Slobode sa 66:59. Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su domaće bile bolji rival i na kraju su zasluženo došle do trijumfa.

Tako su ostale u trci za ulazak u Ligu 4 koja će odrediti novog prvaka BiH. Najefikasnija igračica nije bila Matea Tavić. Ovaj put je Kovačevićeva postigla 22 poena, sedam više od mlade bh. reprezentativke (15). Dvocifren učinak imala je i Fazlić (14). U timu trenera Miloša Dupala bolja od ostalih bila je Božičković sa 21 košem, dok je Vukojević dodala 11.
U drugom meču ove runde Jedinstvo je kao gost slavilo protiv Violete Livno sa uvjerljivih 86:53. U nedjelju igraju BHN Bugojno i Brotnjo 94, a utakmica između RMU Banovića i Neimarstva 03 iz Trebinja je odgođena.
U ovom kolu pauzirali su Željezničar UNIQA i Borac Mladost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.