Zeničanke slavile protiv Neimarstva

Liga BiH za žene

Zeničanke slavile protiv Neimarstva

U Zenici je odigrana utakmica osmog kola košarkaške Premijer lige između Čelik i Neimarstva iz Trebinja.

Već na samom početku, s obzirom kakvo je trenutno stanje na tabeli, pobjeda Čelika je bila zagarantovana kod većine gledalca, te je oko 150 njih došlo gledati ovaj susret. U prvoj četvrtini veoma dobra igra Čelika, otvoreni napad te dobro zatvorena odbrana. Uspjeli su ostvariti +15 u svoju korist te privesti kraj prve četvrtine rezultatom 35:20.

Druga četvrtina, iako smo očekivali malo jaču borbu od strane Neimarstva iz Trebinja, nastavljena je u dominaciji domaćih. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 54:39.

Treća četvrtina sa mnogo " freestyle " igre i akcija koje viđamo u WNBA obilježile su košarkašice Čelika, da li je za njih ovo postala igra ili i dalje borba za pobjedu ne znamo, no znamo da su na pauzu otišle sa zadovoljnih +30 i rezultatom 83:53. Kraj susreta su privele mirno i sigurno, te su više branile svoj koš i freestyle igru su sveli na odbranu te krajnji rezultat utakmice između Čelika i Neimarstva završava rezultatom 99:68 .

Najefikasnije košarkašice bile su Halimić Sedina (23 poena) i Fazlić Amna (21 poen) ispred ekipe domaćih, dok su kod gostiju bili efikasni Ninković Jelena (29 poena) te iza nje Milošević Vanja (12 poena).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti