Zenički trener Zlatko Sedić u njemačkom PSK Karlsruhe Lionsu
Zlatko Sedić u društvu Ivana Rudeža selektora košarkaške reprezentacije Slovačke

Radi sa seniorskom i juniorskom selekcijom

Zenički trener Zlatko Sedić u njemačkom PSK Karlsruhe Lionsu

D. Kurbegović

Nedavno smo pisali o uspješnoj sportskoj porodici iz Zenice. Otac Halid otkrio je Amela Tuku, dok su sinovi Zlatko i Denis Sedić uspješni košarkaški treneri, koji rade s poznatim igračima iz Eurolige, pa čak i NBA.

Pored toga što radi individualne treninge s brojnim košarkašima poput Ognjena Kuzmića, Dejana Todorovića, Ivana Paunića, Armina Mazića i ostalih, Zlatko Sedić ostvario je i još jedan angažman.

On je naime na poziv selektora Slovačke reprezentacije Ivana Rudeža došao u Njemačku, gdje u A ligašu PSK Karlsruhe Lions radi season workout. Sedić radi s nekoliko igrača iz prve ekipe, a uz to radi i s juniorskom selekcijom, koja će naredne sezone igrati Bundesligu.

Ne treba isključiti ni ostanak u ovom klubu ili angažman u nekom drugom klubu nakon završetka ovog workouta, jer Zlatan Sedić zajedno sa svojim bratom postao je poznat širom regije, ali i Evrope.

Kada je u pitanju dosadašnji angažman braće Sedić, bili su treneri u Čeliku, španskoj Unicaja Malagi, crnogorskom Pro Basketu, te sarajevskim Sparsima.

Zanimljivo da je Denis trenutno radi na sportskom institutu u Frankfurtu, dok je Zlatko nedavno boravio u Real Madridu, gdje je pratio treninge svih selekcija kluba i dodatno se educirao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi