Zimić nezadovoljan, i Šehović povrijeđen
Zadar sinoć uzeo ponuđeno

Problemi dolaze u talasima

Zimić nezadovoljan, i Šehović povrijeđen

M. Skaka

Sarajevska Bosna doživjela je možda i najveći poraz u posljednjih pet godina u reginalnoj ligi i drugim međunarodnim takmičenjima. Zadar je sinoć slavio sa čak pedeset poena prednosti i samo potvrdio ono što je u posljednjim sedmicama moglo vidjeti i na parketu Zetre – Bosna je zapala u veliku rezultatsku, finansijsku i igračku krizu.

Nesereća nikad ne dolazi sama. Tako su ionako indisponirane Sarajlije znali da će u susret sa Zadrom ući bez povrijeđenih Jovanovića i Ivanovića, iz ekipe su “odrezani” Vučurović i Češković, Đurasović putovao sa povrijeđenim palcem šuterske ruke, Hajrić pod virozom, čak je i mladi Klinac spreman za operaciju, a onda je putovanje otkazao i Emir Zimić nezadovoljan svojim statusom, dok je Suad Šehović zbog povrede (nateknut mišić) susret presjedio na klupi.

Jednostavno rečeno, za grb sa zvjedicom nema se ko boriti. Ekipa u sastavu Copeland, Kojadinović, Radonjić, Hajrić, Bajić, uz alternacije Pašalića i golobradih Čamdžića, Buze i Demića nema ni dušu, ni tijelo, a ni velike šanse da sa dna NLB tabele izvuče bordo klub.

U petak u Zetru stiže direktni konkuret u brobi za opstanak u ligi, FMP iz Železnika, a Bosna sigurno neće moći računati ni na svog najjačeg igrača iz ranijih sezona, onog šestog – publiku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.