Zimić: Punim angažmanom do pobjede
Emir Zimić vjeruje u pobjedu

KK Bosna ASA BHT dočekuje C. Zvezdu

Zimić: Punim angažmanom do pobjede

Emir Zimić, mladi centar KK Bosna ASA BHT, uvjeren je kako njegova ekipa večeras protiv Crvene zvezde (20.15) može doći do treće pobjede u nizu, u NLB ligi.

“Maksimalnim angažmanom svih igrača, uz podršku sa tribina vjerujem da smo u stanju nadigrati favorizovanog rivala”, kazao je Zimić.
Bosnin centar je u prvom dijelu sezone bio najbolji pojedinac susreta u “Pioniru”. Iako je Zvezda slavila sa 100:87, Zimić je “zaradio” epitet MVP-a utakmice i 7. kola NLB lige sa indexom 27.

Tada je postigao 13 poena, dodao 7 skokova, 3 asistencije, 4 osvojene lopte i čak 4 blokade.

”Očekuje nas jako teška utakmica protiv tima koji je jedan od najboljih u regionu i koji ima realne ambicije da ove sezone konačno osvoji naslov prvaka Jadrana. No, svaki igrač pojedinačno moraće ostaviti srce na parketu ukoliko želimo slaviti. Publika može biti prevaga jer se nije jednom dogodilo da uz pomoć navijača ostvarimo trijumf”, istakao je Zimić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.