Zion Williamson konačno debituje u NBA ligi

Dugo se čekalo

Zion Williamson konačno debituje u NBA ligi

Prvi pick ovogodišnjeg NBA drafta Zion Williamson konačno će debitovati u najjačoj ligi svijeta. 

Williamson je u NBA došao kao velika zvijezda i od njega se mnogo očekuje, ali povreda koljena ga je spriječila da debituje sve do danas.

Iz sedmice u sedmicu se špekuliše o datumu njegovog debija, a sada smo konačno dobili službenu potvrdu od strane Davida Griffina, izvršnog direktora NBA franšize iz New Orleansa.

On potvrđuje da će se Williamson na parketu pojaviti 22. januara kada Pelicansi na svom terenu budu igrali protiv San Antonio Spursa.

Inače, on je u proteklom periodu počeo trenirati, a prošao je i test kondicije tako da je sasvim jasno da je spreman za debi.

Pelicansima će baš dobro doći njegova pomoć jer do sada imaju omjer 15-26 i nalaze se tek na 14. mjestu Zapada. U nastavku sezone vjerovatno će se boriti za play off jer im osmoplasirani Memphis bježi samo četiri pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi