'Zvijer' bi težina mogla koštati velike karijere: Slomljeno stopalo je samo još jedna u nizu povreda
Foto - Screenshot

Zion Williamson završio na operaciji

'Zvijer' bi težina mogla koštati velike karijere: Slomljeno stopalo je samo još jedna u nizu povreda

M. Šljivak

Zion Williamson je u NBA ligu stigao kao velika zvijezda.

Snimci zakucavanja iz srednje škole oduševljavali su košarkaški svijet, posebno zbog činjenice da je Zion na dva metra visine imao ogromnu kilažu.

Mnoge stručnjake je to zabrinjavalo i po svemu sudeći su bili u pravu jer je Zion propsutio veliki broj utakmica zbog povreda i u dvije sezone odradio je samo 85 utakmica.

Zbog povrede bi Williamson mogao propustiti početak nove sezone. New Orleans Pelicansi objavili su kako je njihova zvijezda podvrgnuta operaciji stopala.

Zion je tokom ljeta doživio lom stopala, navodno na treningu sa saigračima i tajno je otišao na operaciju.

"Povrede su uvijek teške, ali to je sastavni dio igre. Ljekarski tim radi najbolje što može sa Zionom. Morat ćemo se prilagoditi dok ne bude mogao ponovo igrati", rekao je trener Pelicansa Willie Green.

Zionove povrede mnoge zabrinjavaju. One su jako česte i mnogi stručnjaci su uvjereni kako bi mu povrede mogle značajno skratiti karijeru.

Williamson je u NBA karijeri na prosjeku od 25.7 poena i sedam skokova i zaista bi bila šteta da ga povrede zaustave jer je ovaj 21-godišnjak zaista čudesan na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi