ŽKK Čelik nadigrao Banoviće

Zeničake u Ligi za prvaka

ŽKK Čelik nadigrao Banoviće

Košarkašice RMU Banovića nisu se pokazale kao opasan protivnik u utakmici sa Ženskim košarkaškim klubom Čelik, te kući odlaze sa drugim porazom u nizu.

ŽKK Čelik susret je otvorio bez dvije najbolje igračice, Vulić i Bachvarove koje su došle kao pojačanje. Taj nedostatak nije utjecao na igru domaćina i Zaničanke uspjevaju da svojim tempom i malo grubljom igrom ostvare prednost od 21 poen već u početku utakmice.

Velika prednost iz prvog perioda zadovoljila je domaće koje u nastavku igraju opušteno i bez prevelike želje da se još više odlijepe, no ipak su privele kraj druge četvrtine u svoju korist sa rezultatom 56:25.

U trećoj četvrtini nismo gledali neku pretjeranu borbu ispod koševa, niti se osjetio neki otpor gostujuće ekipe, a prednost Čelika kontinuirano je rasla, sve do 36 poena (76:40). Završni dio utakmice nije donio nikakvu promjenu, te košarkašice Čelike zadovoljne rezultatom igraju smirenim tempom i pokušavaju da zaokruže rezultat na 100 poena, ali nisu uspjele te završavaju sa 98:57.

One koje su zaslužile da se njihovo ime istakne su Mehmedić Amra sa 21 poenom, Imamović Nura i Musić Danira sa 12 poena, dok je kod gostiju najefikasnija bila Rahmanović Irma sa 25 poena.

Zanimljivo u ovoj utakmici je bilo to da je svih šest domaćih košarkašica koje su imale mogučnost slobodnih bacanja, ostvarilo stopostotni učinak, osim Iriškić Aldijane koja je od 3 slobodna bacana ubacila 2.

"Prije svega želim da čestitam domaćinima na fer odigranoj igri i zasluženoj pobjedi, od početka su bili favoriti.", rekao je Krekić Mujo trener Banoviča te dodao "Naša ekipa sastavljena u u potpunosti od domaćih igračica, a hendikep nam je u visini.", dodao je on.

"Utakmica je tekla prema našem očekivanju, u igru nisu ulazile dvije najbolje košarkašice Čelika, Bachvarova i Vulić Bojana. Neke igračice su imale manju minutažu, a trebalo je biti suprotno. U svakom slučaju, mislim da je ovo bila dobra trening utakmica za Čelik. Mi pratimo situaciju u Novom Gradu i situacija između Slobode i Jedinstva, te ukoliko Jedinstvo dobije Slobodu onda smo u ligi za prvaka i slobodno možemo izgubiti još jednu utakmicu, nadamo se da do toga ipak neće doći", rekao je trener Čelika za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.