Feniks upisao novu pobjedu u Mejdanu
Sjajna Nikolina Dzebo vodila je Feniks do nove pobjede

Gošće iz Banja Luke upisale nove bodove

Feniks upisao novu pobjedu u Mejdanu

E. Dindić

Nova pobjeda izabranica Darka Kosića. 

U okviru 14. kola Premijer lige BiH za žene svoj susret odigrali su košarkašice Jedinstva i Feniksa. Gošće iz Banja Luke na kraju slavile su pobjedu rezultatom 66:57.


Od početka bila je ovo utakmica koja se igrala koš za koš, te ni jedna ni druga ekipa nisu uspjele da ostvare značajniju prednost. Nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 10:10, da bi se na veliki odmor otišlo pri rezultatu 32:30 u korist Feniksa.

Nastavak susreta donosi nešto ozbiljniju igru gošći iz Banja Luke, te na kraju slave pobjedu rezultatom 66:57.

Najefikasnija u domaćem sastavu bila je Bhrea Griffin sa 32 poena. Kod gošći iz Banja Luke najbolje su bile Nataša Šobot sa 25 poena i 11 skokova, dok je Nikolina Džebo susret završila sa 22 poena i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi