ŽKK Sloboda bolja od Banovića

13. kolo

ŽKK Sloboda bolja od Banovića

SportSport.ba

U nedjelju je odigran i posljednji susret 13. kola Prvenstva BiH za žene u kojem su se u Novom gradu sastali domaća ŽKK Sloboda i RMU Banovići. ŽKK Sloboda je pokazala da je u ovom trenutku mnogo bolji protivnik gošći, te slavila rezultatom 68:54.

Samo u prvoj četvrtini je viđena koliko toliko ravnopravna borba. Već u drugoj četvrtini domaćini pojačavaju tempo i na poluvreme odlaze za 9 koševa razlika. U trećoj četvrtini dolazi sušni period za gošće iz Banovića koje ne postižu poene šest minuta dok domaćin, najviše zahvaljujući Ljiljani Božičković, pravi seriju od 9:0 i rješava pitanje pobjednika.

U četvrtoj četvrtini priliku u domaćem timu dobile su mlađe igračice. Svetlana Nikšić (13 godina), jedna od najtalentovanijih igračica u svom uzrastu, postigla je i svoje prve koševe na seniorskoj sceni.

Ovom pobjedom Sloboda je stigla na 4. mjesto na tabeli sa 18 bodova, a isto toliko ima i Čelik. Bod više ima Brotnjo, a po 20 bodova imaju Željezničar i Jedinstvo.

ŽKK Sloboda - RMU Banovići 68:54
18:15, 18:13, 22:5, 10:21
Dvorana u Novom Gradu. Gledalaca: 300. Sudije: Zečević Zdravko i Skenderija Davorin. Delegat: Obradović Dragoljub

ŽKK Sloboda:Vožni 11, Vejnović, Rajilić, Zec 15, Mijatović, Šurlan 9 , Gajić, Damjanović 3, Lukić, Vukojević 4, Božičković 22 (13 skokova 6 blokada), Nikšić 4.
RMU Banovići: Sliško, Ćehajić, Rahmanović M. 7 , Lukić D. 4 , Mulić,  Agić 19, Lukić V. 5, Brigić 3 , Perušinović, Rahmanović I. 14 , Marković 8,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.