ŽKK Sloboda bolja od Brotnja

Prvenstvo BiH za košarkašice

ŽKK Sloboda bolja od Brotnja

Emir Dindić

U zaostaloj utakmici 10. kola Premijer lige za žene u košarci sastale su se ekipe ŽKK Sloboda Novi Grad i ŽKK Brotnjo 94 iz Čitluka.

Od samog početka utakmice vidjelo se da postoji evidentna razlika u kvalitetu timova. Domaće igračice svjesne da se od njih očekuje pobjeda sa visokom razlikom kreću izuzetno borbeno i već u uvodnim minutama prave razliku od 7-8 poena prednosti.

Početak drugog perioda  obilježio je veliki broj broj promašaja sa obje strane. U tim momentima se istakla Alma Kovačević koja je skokovima svom timu omogućavala i po 2-3 uzastopna napada.

Treći period  košarkašice Slobode igraju kako treba od samog početka, te prave razliku od tridesetak koševa prednosti i tako da omogućavaju mlađim saigračicama dovoljno prostora za igru. U četvrtom periodu trener domaće ekipe daje priliku mlađim košarkašicama koje takođe  su pokazale da su budućnost ovoga kluba i da na njih se sa pravom može računati u budućnosti, jer i ovu  četvrtinu su dobile rezultatom 14:5, za konačnih 80:42.

ŽKK Sloboda - ŽKK Brotnjo 94 80:42
(22:11; 18:13; 26:13; 14:5)
SD Novi Grad ,Gledalaca oko 120 Sudije: Zečević Zdravko, Skenderija Davorin (Banja Luka)
Komesar: Jakovljević Aleksandar (Banja Luka)

ŽKK Sloboda: Gagić Z.14, Bogojević T., Nikšić S. 2, Rajilić S. 2, Mijatović S.2 , Kovačević A. 25 (20sk), Šurlan T. 9, Gajić LJ., Damjanović D. 7, Vukojević V. (10sk), Božičković LJ. 19 (13 sk)
Trener: Dupalo Miloš
ŽKK Brotnjo 94: Stajanovska A.15 (8 sk), Lokmić M.10, Musa N.3, Čarapina M.3, Barbarić Kr., Barbarić Mar.4, Čarapina Mon., Gakić A., Krasić K., Tošić M.7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.