ŽKK Željezničar praktično odbranio titulu

Liga 4 BiH za košarkašice, 5. kolo

ŽKK Željezničar praktično odbranio titulu

Iako je do kraja Lige 4 BiH ostalo da se odigra još jedno kolo (narednog vikenda), košarkašice Željezničara praktično su odbranile naslov prvaka BiH.

Sarajke su u derbiju prvenstva nadigrale Mladi Krajišnik iz Banjaluke, bolje reći deklasirale ga sa 97:57. Još od samog starta domaće su nametnule jak ritam igre što gošće nisu uspjele pratiti, a razlika je rasla iz minuta u minut.

Prvi meč u Banja Luci pripao je Mladom Krajišniku sa 75:72.

Tako se ponovila prošla sezona u kojoj je Banjalučankama pripao Kup BiH, a Željezničaru prvenstvo. U posljednjem kolu «plave» će na gostovanje Čeliku, dok će popularne «malene» snage odmjeriti sa ekipom Jedinstva.

TABELA
1. Željezničar         5 4 1 426:300 9
2. Mladi Krajišnik    5 4 1 390:327 9
3. Čelik                 5 2 3 292:387 7
4. Jedinstvo           5 0 5 288:384 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.