ŽKK Željezničar savladao Slobodu

Zaostale utakmice

ŽKK Željezničar savladao Slobodu

M. Skaka

Kao što se i očekivalo košarkašice ŽKK Slobode izmučene prehladom i gripom nisu bili u mogućnosti da se ozbiljnije suprotstave gošćama iz Sarajeva.

Desetkovana ekipa iz Novog Grada (7 igračica sa povišenom temperaturom 37C, Božičković ima upalu pluća (nije se ni skidala), Vukojević upalu grla, Šurlan grip, Gajić grip, Damjanović upala pluća, Zec upala grla i  grip, Lukić grip) u zaostaloj utakmici 10. kola teško da je mogla pružiti pravi otpor, a utakmica koja je trebala da bude derbi prvenstva pretvorila se u rutinsku pobjedu Željezničara 49:84.
 
U prvoj četvrtini domaćini su počeli dosta agresivno u odbrani i nisu dozvolili Željezničaru da se razmaše. Međutim u drugoj četvrtini Željezničar počinje dosta bolje igrati u napadu i najviše zahvaljujući Saši Čađo koja postiže 3 trojke pravi razliku od 30 poena.


Sloboda - Željezničar 49:84
(9:13, 7:33, 18:19, 15:19)
NOVI GRAD - Sudije: Petković, Skenderija.
Sloboda: Vožni 5, Vejnović, Mandić 4, Zec 10, Mijatović, Šurlan 17, Damjanović 5, Vukojević 6, Nikšić 2.
Željezničar: Stojanovska 6, Mikić 26, Memić 4, Varda 4, Čađo 13, Kreho, Vrančić 2, Bugarin 19, Omerbašić 5, Babić, Hamšić 5.
Treću i četvrtu četvrtinu domaći igraju mnogo bolje, najviše zahvaljujući Krstini Šurlan,  Sunčici Zec i Vanji Vožni. Koje uspijevaju da pariraju gošćama iz Sarajeva.
 
Sve u svemu to je bila borba Davida i Golijata, jer u KS BIH nisu željeli da odgode utakmicu iako su se i ŽKK Sloboda i ŽKK Željezničar složili da se utakmica pomjeri. Ostaje samo pitanje da li je to tako trebalo biti.

Jučer su odigrane i zaostala utakmica 12. kola između RMU Banovići i Neimarstva iz Trebinja, a gošće su slavile sa 69:81.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.